І от нарешті історія про те, як з’явилися дуже щирі лонгріди, які можна прочитати, подивитись та послухати на цій сторінці.
Влітку минулого року в Карпатах проходила перша освітня сесія Школи документалістики та медіа в рамках проекту МТМ-Посмшка проти війни за фінансової підтримки Lietuvos ambasada Ukrainoje / Посольство Литви в Українi.
Перші лектори були із відомого українського видання Детектор медіа – молоді тренери Володимир Малинка (Volodymyr Malynka) та Oleksiy Temchenko.
Володимир навчав основам медіа-грамотності. Разом із підлітками розбирали, що таке фейки, як працює пропаганда, розбирали найвідоміші приклади фейків і вчились розрізняти, де правда, а де – ні. Інтерактив вдало доповнював лекцію. Студенти проходили онлайн-тестування і визначали, що є фейк, а що – правда.
Олексій розповідав про новий тренд в журналістиці – мультимедійні історії. У сучасному інформаційному світі майже у кожного є доступ до інтернету і є гарні можливості для поширення інформації: тексту, фото, відео, анімації. За словами Олексія, контент має бути не тільки якісно написаним, але й так само якісно скомпонованим, з використанням сучасних можливостей мультимедійного контенту. Саме створенню подібних медіа-продуктів була присвячена лекція. Лектор показав нам різні онлайн-агрегатори, що дозволяють кожному створити свої мультимедійні історії.
Також наші тренери запропонували підтримку студентам, які захочуть займатись журналістикою та розробляти свої мультимедійні історії.
А організаторка Школа документалістики та медіа Лариси Артюгіна Larysa Artiugina запропонувала охочим зробити лонгрід на тему “Світ, у якому я живу” та пообіцяла без конкурсу брати на другу виїздну освітню сесію Школи студентів, які виконають це завдання вчасно. Це дуже надихнуло і ми тепер маємо групу із 20 підлітків, яких торкнулась війна, що не побоялись поділитись своїм світом із людством!

Дякуємо за чудові лекції Володимира та Олексія, команду Детектор медіа та особисто Natalya Ligacheva!

 

https://video.detector.media/special-projects/ya-duzhe-khochu-shhob-kozhen-z-vas-ne-boyavsya-15-istoriy-pidlitkiv-yakykh-torknulasya-viyna-na-i48?fbclid=IwAR2Hq4P5_nRxO9eWZ3BPLg4GBM4l-XLMeXlzsQke1P0X3jr21ZHZdy2LlxY