На другий день нашої довгоочікуваної подорожі ми завітали до Національної Бібліотеки Литви, зустрівшись із доброзичливими співробітниками та переглянувши презентацію закладу, ми з великим задоволенням обмінялися подарунками та теплими словами. Знайомство із бібліотекою продовжилось у залах бібліотеки. Нас дуже вразила сучасність дизайну приміщення й те, що окрім звичних читальних зал були майстерні, дитячі кімнати, кінозал, TV-студія і багато іншого. По завершенню, переглянули Литовський художній історичний фільм, який дуже нас вразив своєю емоційністю.
Після смачного обіду, наступною нашою метою був Литовський Сейм, де вже чекав на нас Пятрас Вайтекунас. Пройшовши величними коридорами Парламенту, ми зупинилися у залі Конституції. Кожен з нас зайняв місце литовського парламентаря та відчув себе частиною литовської держави. Вислухавши захоплюючу розповідь, щодо відновлення незалежності Литви, ми провели невеличку дискусію. Закінчивши екскурсію кавою, ми набралися сил для наступної зустрічі. У редакції газети Рітас Літувас. Відомий литовській журналіст Вітаутас Бруверіс провів нам лекцію у вигляді діалогу, яка допомогла нам розкрити складнощі та особливості роботи професіонального журналіста.
Цей день був складний та насичений, але ми дуже раді, що отримали такий унікальний досвід.

Проект “Школа документалістики та медіа для дітей та молоді, які постраждали війни на сході України” реалізується громадською організацією “Новий Донбас” спільно з консалтинговою компанією Jostra за підтримки Посольства Литви в Україні в рамках програми МЗС Литви Lithuanian Development Cooperation.