Два фільми платформи документалістики DocUA – «Тато» і «Як ми стали добровольцями» – буде представлено в Канаді 3 і 4 травня у рамках Тижня українського кіно #НеМАЙся. Дякуємо за запрошення до участі та організацію події #Kohorta

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/341277103177228/

Фільм «Тато» (44′, режисери – Лариса Артюгіна, Марта-Дарія Клінава)  – Весна 2014 року стала початком війни на сході України. Російські регулярні війська увірвалися на територію суверенної України. Володимир Самоленко став одним з перших добровольців батальйону «Донбас». Для його доньки Олі, її тато був кращим другом. За два роки, їй доведеться подолати важкий шлях, щоб дізнатися про останні місяці життя батька на війні. Про те, що таке ДНК та як ідентифікується тіло. У спілкуванні з його побратимами і друзями, вона намагається зрозуміти, чому він пішов на війну, як змінила його війна. Олі належить відкрити батька з іншого боку: не тільки як турботливого сім’янина, але і людини, відданої почуттю обов’язку до останнього подиху.

Фільм «Тато» – це фільм про те, що відбувається за межами зони бойових дій, про любов доньки до батька, відчуття втрати і про те, як війна впливає на звичайних українців. Допрем’єрний показ фільму відбувся у День добровольця 14 березня у Києві та Запоріжжі.

«Як ми стали добровольцями» (70′, режисери – Лариса Артюгіна, Олександра Чупріна) – фільм-мозаїка з портретів тих, хто першим став на захист Батьківщини. Тих, хто вийшов з Іловайського котла і тих, хто назавжди залишиться живим в нашій пам’яті та на екрані.

На Тижні українського кіно також буде представлено:

Чорний козак http://croganfilmworks.com/black-kozak

Війна з химерами https://www.imdb.com/title/tt6702956/

Вулкан https://www.imdb.com/title/tt7186036/