У Національній філармонії України 20 лютого відбувся концерт Героїв Небесної сотні – Національний симфонічний оркестр та Національна академічна капела «Думка» зіграли «Реквієм» Джузеппе Верді. На концерті були присутні учасники революції Гідності та родичі загиблих на Майдані.

Підтримала концерт своїми відео-матеріалами і Платформа української документалістики docUA Platform.

Вперше концерт-реквієм у пам’ять загиблих відбувся 26 лютого 2014 року під відкритим небом на вулиці Інститутській. Відтоді щороку він проходить у Національній філармонії, музиканти і музикантки якої, фактично, спостерігали події Революції Гідності.

Диригент Національного симфонічного оркестру, Народний акртист України Володимир Сіренко згадує на репетиції виступу: «У нас відбувалася репетиція, а “Беркут” здавлював щитами, то ми зі скрипками тікали донизу. Це сприймається не як співчуття, а як особисте переживання трагедії».

https://uain.press/culture/repetytsiya-kontsertu-rekviyemu-u-natsionalnij-filarmoniyi-yak-tse-bulo-998841

Платформа української документалістики docUA Platform, одним із напрямків своєї роботи, має збір відео та фото- матеріалів, знятих під час історичних подій безпосередніми учасниками та учасницями.